ЦЭДЭНДАМБЫН ДОРЖСҮРЭН
СУРГАЛТ, ЭРДЭМ ШИНЖИЛГЭЭ ЭРХЭЛСЭН ЗАХИРАЛ, ДЭД ПРОФЕССОР
Нэг сэдэвт бүтээл
Бифидобактер, сүүнхүчлийн бактерийн симбиоз өсгөвөр ашиглан пробиотик бэлдмэл үйлдвэрлэх технологийн судалгаа. ХАА-н ухааны доктор, Ph.D зэрэг горилох диссертаци. УБ. 2018 он
Нэг. Эрдэм шинжилгээний илтгэл
Хоёр. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл
1.“Хосолмол хөрөнгөөр аарц үйлдвэрлэх технологийн судалгаа” Дарханы ТИС. Олон улсын эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. Дархан. 2011
2. Био бэлдмэл гарган авах технологийн судалгаа Оюутны эрдэм шинжилгээний бага хуралд илтгэл, эмхэтгэлд өгүүлэл. УБ. 2012 он
3. “Шар сүүний уургаар баяжуулсан исэг идээ үйлдвэрлэх технологийн судалгаа”. Дархан-уул аймгийн ШУТИС – ийн эмхэтгэл. УБ. 2012 он
4.“Бифидобактер болон пропион хүчлийн бактериар баяжуулсан аарц үйлдвэрлэх технологийн судалгаа”. ХААИС-ийн эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ. 2011 он
5.“Биобэлдмэл гарган авах технологийн судалгаа”. ТДС-ийн “Хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүний нөөц хангамж” оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ. 2012 он
6. Шар сүүний уургаар баяжуулсан исэг идээ үйлдвэрлэх технологийн судалгаа. ТДС-ийн Оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл, 2012 оны 12-р сар
7. Сонгомол тэжээлт орчинд бифидобактерийн ургах онцлог. Хүн ба хүнс 2013 оны №3
8.Пропион хүчлийн бактерийг ашиглан биобэлдмэл гарган авах технологийн судалгаа. ТДС-ийн “Шинэ зууны хүнс” сэдэвт оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл.УБ. 2013 он
9. Анар жимсээр баяжуулсан тараг үйлдвэрлэх технологийн судалгаа. ТДС-ийн “Шинэ зууны хүнс” сэдэвт оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ. 2013 он
10. Шар сүү ашиглан пробиотик бэлдмэл үйлдвэрлэх боломжийн судалгаа. Хүн ба хүнс. №1 (92). УБ. 2014
11. Бяслагийг бялууны үйлдвэрлэлд нэмэлтээр ашиглах боломжийн судалгаа. ТДС-ийн оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ. 2014 он
12. Жимсээр баяжуулсан тараг үйлдвэрлэх арга. “Хүн ба хүнс” сэтгүүл. №1. УБ. 2015
13. Пропион хүчлийн бактерийг исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлд ашиглах технологийн судалгаа. ШУТИС-ийн ҮТС-ийн “Хүнс судлал-2015” эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ. 2015 он
14. “Жимсээр баяжуулсан тараг үйлдвэрлэх арга” 2015 он (Хүн ба хүнс сэтгүүл)
15. “Анар жимсээр баяжуулсан тараг”шинэ бүтээгдэхүүний танилцуулга. ХХААЯ-аас зохион байгуулсан “Хүнс, хөдөө аж ахуйн салбарын шинжлэх ухаан, технологи, инноваци” бүтээгдэхүүний эмхэтгэл. УБ. 2015 он
16. Ямааны сүү үйлдвэрлэл. “Хүн ба хүнс” сэтгүүл. №3. УБ. 2016
17.Симбиотик сүүн бүтээгдэхүүний технологийн судалгаа. Монголын оюунлаг эрдэмтэн эмэгтэйчүүд ТББ-ын эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. УБ. 2016 он
18. Синбиотик бэлдмэл гарган авах технологийн судалгаа. “Хоол хүнс-эрүүл мэнд” Оюутны ЭШХ-ын эмхэтгэл, УБ. 2016 он
19. Бифидобактерийн өндөр идэвхтэй өсгөврүүдийн омог ялгасан судалгааны дүнгээс. Mongol-Korea academy and culture forum.2016 он
20. Шар сүү ашиглан биобэлдмэл гарган авах технологийн судалгаа. БСШУСЯ, Шинжлэх ухааны академи, Шинжлэх ухаан технологийн сан, Монголын залуу эрдэмтдийн холбоо. “Хүрэлтогоот-2016” залуу судлаачдын эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. 2016 он
21. Хам бүрэлдэхүүнт хөрөнгө гарган авсан туршилтын дүн. ТДС-ийн багш нарын 2016 оны эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. 2017 он
22. Бифидобактерийн өндөр идэвхтэй өсгөврүүдийн омог ялгасан судалгааны дүнгээс. ТДС-ийн багш нарын 2016 оны эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл. 2017 он
23. Хам бүрэлдэхүүнт хөрөнгөний технологийн судалгаа. “Шинэ хүнс” ТДС-ийн оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын илтгэлүүдийн эмхэтгэл. 2017 он
24. Шинэ нэр төрлийн аарцан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологийн судалгаа. “Шинэ хүнс” ТДС-ийн оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын илтгэлүүдийн эмхэтгэл. 2017 он
25.Пробиотик бэлдмэлийн технологийн судалгаа. ХАБУЛЛ-ийн V бага хурлын эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл. УБ. 2017 он
26. Шар сүүгээр биологийн идэвхит хүнсний нэмэлт бэлтгэх технологийн судалгаа. “Хүнсний аюулгүй байдал” ТДС-ийн оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын илтгэлүүдийн эмхэтгэл. УБ. 2017 он
27. Нэрс жимсээр хүнсний нэмэлт бүтээгдэхүүн бэлтгэх технологийн судалгаа. “Хүнсний аюулгүй байдал” ТДС-ийн оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын илтгэлүүдийн эмхэтгэл. УБ. 2017 он
Гурав.Ном, сурах бичиг
Дөрөв. Шинэ бүтээл, ашигтай загвар