Агуулга: Уг номонд төрөл бүрийн малын сүүний найрлага, онцлог, физик-хими, биологийн шинж чанар, сүүнд хийх анхан шатны боловсруулалт, цагаан идээний хөрөнгө, түүний үйлдвэрлэл, төрөл бүрийн ундны сүү, исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүн, бяслаг, цөцгийн тос, хуурай сүү, зайрмаг, сэргээсэн сүү, казеин, шар сүү боловсруулах шинжлэх ухааны үндэслэл, технологи ажиллагаа болон сүү боловсруулах үйлдвэрийн үндсэн тоног төхөөрөмж, тэдгээрийн ажиллах зарчим, үйлдвэрийн шугамын зохион бүтээлт, загварчлал, тоног төхөөрөмжийн угаалга, цэвэрлэгээ, ариутгалы талаар тусгасан болно.
Дэлгэрэнгүй ..Агуулга: Биологийн буюу биохими нь амьд организмын химийн бүтэц, тэдгээрийг оршин тогтнох үед явагддаг химийн процессийг судалдаг шинжлэх ухаан юм.
Дэлгэрэнгүй ..Агуулга: Тус тайлбар толь нь боловсролын сургалт, судалгааны байгууллын багш, мэргэжилтэн, суралцагч, судлаачдад зориулагдсан бөгөөд дээд боловсролын сургалтын хөтөлбөр, хөтөлбөр судлал, магадлан итгэмжлэл, чанарын баталгаажуулалт, багшлах болон суралцах үйл ажиллагаа, мэргэшлийн үндэсний хүрээнд холбогдох нэр томьёоны товч тайлбар, тодорхойлолтыг багтаасан болно.
Дэлгэрэнгүй ..Агуулга: Тайлбар толь нь 150 гаруй нэр томьёо, тодорхойлолт, тайлбарыг англи- монгол хэл дээр цагаан толгойн үсгийн дарааллын дагуу эх сурвалжийн хамтаар багтаасан.
Дэлгэрэнгүй ..Агуулга: Тайлбар тольд түгээмэл хэрэглэгддэг баримт бичгийн нэр томьёо,үндсэн ойлголт, тодорхойлолтуудыг эх сурвалжийн хамт монгол-англи хэл дээр нэгтгэхийн зэрэгцээ хөдөлмөрийн салбарт түгээмэл ашиглагддаг нэр томьёог багтааснаараа онцлог
Дэлгэрэнгүй ..Агуулга: Менежмент буюу удирдахуй гэж юу болохыг олон талаас нь өөр өөр өнцгөөс харсан тодорхойлолтууд олон байх ч нэлээд нийтлэг, ерөнхий байдлаар “Менежмент бол байгууллагын зорилгод чиглэсэн үйл ажиллагааг төлөвлөх, зохион байгуулах, боловсон хүчний нөөц бүрдүүлэх, манлайлах, хянах үйл ажиллагаануудыг нэгдэл” гэж тодорхойлжээ.
Дэлгэрэнгүй ..Уг номонд үйлдвэрийн технологийн процессыг хянаж шалгах,тохируулах багажуудыг зохион бүтээх,тэдгээрийг ашиглахад хэрэглэгдэх тооцоог хэрхэн хийх,шаардлагатай өгөгдлүүдийг лавлахаас түүвэрлэн тусгасан болно.
Дэлгэрэнгүй ..Энэхүү сурах бичиг нь гамшгаас хамгаалах менежмент,гамшгаас хамгаалах үйл ажиллагааны эрх зүйн үндэс,удирдлага,зохиион байгуулалт,гамшгаас хамгаалах үйл ажиллагааны төлөвлөлт,бэлэн байдал,гамшгаас хамгаалах хүч хэрэгсэл,түүний зохион байгуулалт гэсэн 4 бүлгээс бүтсэн.
Дэлгэрэнгүй ..Энэхүү ном нь 3 бүлгээс тогтох бөгөөд дарсны усан үзмийн гол төрөл ,дэлхийд алдартай усан үзмийн төрлүүд,дарсны амтанд нөлөөлөх хүчин зүйлс, шалтгааныг мэдэж,тэдгээрийг хоолтой хэрхэн зохицуулах тухай өгүүлэх бөгөөд мөн түүнчлэн амт үнэрийг судлана.
Дэлгэрэнгүй ..