БНМАУ-ын СнЗ-ийн 1965 оны 06 дугаар сарын 23-ны өдрийн 231 тоот тогтоолоор “Мах, сүү, талх, чихэр, нарийн боов, гурилын үйлдвэрүүдийн өндөр мэргэжилтэй ажилчдыг бэлтгэх” 2 жилийн сургалттай 400 суралцагчидтай Хүнсний үйлдвэрийн техник мэргэжлийн сургууль байгуулагдсан.
Хүнсний үйлдвэрийн яамны сайдын 1965 оны 06 сарын 28-ны өдрийн 89-р тушаалаар тус сургуулийн анхны захирлаар Цэрэндорж овогтой Пүрэвжав 1965 оны 07 дугаар сарын 01-нээс эхлэн томилогдож, захиргааны 24 орон тоотой ажиллаж мах, сүү, талх чихэр, гурил, засварчны мэргэжлээр 5 ангид 250 сурагч элсүүлж, 1965 оны 10 дугаар сарын 01-нд (хуучнаар санхүүгийн техникумын хичээлийн байрны баруун хойд жигүүрт) хичээлээ эхэлснээр сургууль анх гал голомтоо асаасан.